Produkter

Hva betyr R-verdi for garasjeporten din?

garasjeport-R-verdi-bestar-garasjeporter-boligdører

 

Hva er R-verdi ?

R-verdi  er en standardmåling som industrien bruker for å bestemme termisk motstand i forskjellige byggematerialer. I utgangspunktet, hvis et bestemt materiale ikke er veldig motstandsdyktig, vil det lett la varm eller kald luft passere gjennom det, og det vil ikke skape mye isolasjon. Denne typen materiale vil få en veldig lav  R-verdi , mens materialer med bedre termisk motstand vil få høyere R-verdier.

 

Hva slags isolasjon kan forbedre en garasjeportes R-verdi ?

Det er to grunnleggende typer isolasjon for garasjeporter tilgjengelig i dag - Polyuretan og Polystyren. Polyuretan er nesten alltid det bedre alternativet fordi det fester seg direkte til de indre veggene på døren. Dette og den overlegne bøyestyrken gjør det til et bedre isolasjonsvalg. I tillegg tilbyr den mer isolasjon med høyere R-verdi.

I tillegg til garasjeporter , kan du også finne polyuretanisolasjon i inngangsdørene til mange hjem, og den brukes også i støtfanger i bilen.

Polystyren, derimot, brukes ofte i emballasjematerialer, engangs termiske kopper og andre produkter. Når den brukes til å isolere en garasjeport, settes den inn mellom de to ytre stålveggene til en trelagsdør. Den brukes også ofte i to-lags garasjeporter, der den er bundet til innsiden av dørens enkle stålvegg.

 

Er isolasjon det eneste som påvirker en dørs R-verdi ?

Selv om du velger en garasjeport laget med den aller beste isolasjonen som er tilgjengelig i dag, uten gode kuldebroer og et optimalt værbestandig system, vil varmen kunne rømme gjennom garasjeporten. Forsikre deg om at garasjeporten din har godt vær rundt den utvendige rammen og mellom seksjonene. Hvis weatherstripping er sprø i stedet for fleksibel, kan den ikke gjøre jobben slik den var ment.

 

Hva er en god verdi for en garasjeport ?

Hvis du har en frittliggende garasje som er isolert, vil en garasjeport med R-10 eller høyere være å foretrekke, spesielt hvis du har tilleggsvarme til garasjen. Hvis garasjen ikke er isolert og ikke er oppvarmet, kan du gå med en garasjeport med en R ‑ 6-verdi.

Hvis garasjen din er festet og isolert (slik det er tilfellet med de fleste tilknyttede garasjer), vil du ha en garasjeport med en R ‑ 12 eller høyere, spesielt hvis du har et soverom eller et annet boareal over garasjen.

 

Hva-er-den beste-R-verdien-for-din-garasjeporten

 

Trenger jeg å varme garasjen min hvis jeg velger en dør med en R-16 verdi ?

Dette avhenger virkelig av klimaet der du bor. Hvis du rutinemessig får temperaturer under frysepunktet om natten, vil du beholde minst litt varme i garasjen. Hvis garasjen din fungerer som et verksted, lekerom for barna, eller hvis du bruker mye tid i garasjen på å jobbe med bilen din (e), kan det være lurt å varme den opp litt mer for din komfort.

Interessant, du trenger ikke å bruke så mye på å varme opp garasjen din hvis du har en garasjeport med en R-16-verdi fordi varmen fra bilen din vil øke omgivelsestemperaturen. Videre vil hjemmets varme også bidra til å isolere garasjen din og holde temperaturen oppe.

Og hvis du bor i et varmere klima, vil det å ha en garasjeport med en R-16 verdi bidra til å fange kjølig luft inn, noe som gjør det mer effektivt og billigere å kjøle garasjen.