производи

Зошто ви е потребна изолирана врата од гаража

изолирани-гаражни врати-врати-повисоки со вредност-бестар-гаражни врати

А  гаражни врати опфаќа најголемиот отворање во вашиот дом, изолиран вратата ќе помогне да се намали преносот на топлината или ладен воздух во вашата гаража. Ова е важно од повеќе причини:

(1) Ако вашата гаража е прицврстена за вашиот дом, воздухот во гаражата може да помине низ вратата до вашето живеалиште. Изолирана гаражна врата ќе го намали преносот на воздухот однадвор кон внатре.

(2) Ако ја користите вашата гаража како работилница, вашата удобност ќе биде врвен приоритет. Изолирана гаражна врата ќе помогне да се задржи температурата во гаражата во потесен опсег на температура во споредба со екстремниот опсег на надворешната температура.

(3) Ако вашата гаража е под друга просторија во вашиот дом, воздухот може да помине низ таванот на гаражата во подот на горната просторија. Изолирана врата ќе ги задржи температурите во гаражата прилично стабилна за да се намали флуктуацијата на температурата во горната просторија.

(4) Изолирана гаражна врата е генерално потивка и има попривлечна внатрешност од неизолирана врата.

изолирана-гаража-врата-зголемување-удобност

Што е R-вредност?

R-вредносте мерка на топлинска отпорност што се користи во градежната и градежната индустрија. Поточно, R-вредноста е топлинска отпорност на проток на топлина. Многу производители користат R-вредности за да ја покажат енергетската ефикасност на нивниот производ. Овој број се пресметува врз основа на дебелината на изолацијата и нејзините хемиски својства. Колку е поголем R-вредниот број, толку се подобри изолационите својства на материјалот.

Гаражни врати од серијата Bestar Model 5000, со R вредност 17,10, произведени со 3 слоја конструкција (челик + изолација + челик), обезбедуваат исклучителна цврстина, енергетска ефикасност, отпорност на 'рѓа и намалување на бучавата. Дебелината 2 ”на полиуретанска изолација и топлинската гума ги прави отпорни на топлина и студ на вратите, додека спојката со јазик и жлеб помага да се запечати ветер, дожд и снег. 

бестар-изолација-гаражни врати-р-вредност-17,10